Traject 'Op reis naar jezelf'

Traject 'Op reis naar jezelf'

Toerisme voor durvers

Intensief traject voor zelfbewuste, intuïtieve mensen die op zoek zijn naar

hun echte IK.

Je bent een zelfbewust, sensitief persoon, maar:


 • Je voelt je niet oprecht gelukkig (hoewel je vaak denkt dat je alles hebt om gelukkig te zijn)
 • Je voelt heel sterk dat er meer is, maar hebt schrik om dat gevoel echt toe te laten
 • Je hebt soms het gevoel een ‘alien’ te zijn, je voelt je vaak anders dan de meeste mensen om je heen
 • Je voelt dat er een ongewilde afstand is tussen jou en de mensen die voor jou belangrijk zijn, zoals je partner of je kinderen
 • Je hebt vaak het gevoel dat je eerder het pad van anderen bewandelt dan jouw eigen levenspad
 • Je verliest makkelijk energie en raakt moeilijk terug opgeladen
 • Je bent een kei in het geven aan anderen maar vindt het moeilijk om voor jezelf te zorgen en jezelf graag te zien
 • Je hebt je dromen opgeborgen omdat je denkt dat het toch nooit zal lukken
 • Je legt de lat vaak hoog voor jezelf en hebt het moeilijk om tevreden te zijn met jezelf
 • Je twijfelt vaak over jezelf en vindt jezelf niet zoveel waard
 • Je hebt een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel en voelt je snel schuldig


Je bent hierin helemaal niet alleen!


Ikzelf heb me jaren een alien gevonden. Ik voelde dat ik anders was dan anderen. Ik had het gevoel er nooit helemaal bij te horen.

35 jaar lang heb ik geprobeerd om in het rijtje te passen, het pad te volgen waarvan ik dacht dat het ‘normaal’ was. In plaats van trouw te zijn aan mezelf en mezelf naar waarde te schatten, haalde ik al mijn eigenwaarde uit het geven aan anderen. Bij mij kwam dit voornamelijk naar voor op professioneel vlak. Ik was een echte workaholic, omdat werken me het gevoel gaf iets waard te zijn. Hierbij ben ik mezelf zo hard voorbij gelopen tot ik helemaal leeg was. Tijdens mijn burn-out kwam ik tot het inzicht dat mijn uitdaging was om mezelf graag te zien. En dat betekende dat ik voor het eerst in 35 jaar ook echt naar mezelf moest beginnen kijken. Door mezelf echt te leren kennen heb ik geleerd om mezelf graag te zien.

Ik hoor dit ook van mijn coachingklanten. Ook zij voelen dat ze anders zijn maar kunnen dit moeilijk een plaats geven. Ook zij voelen dat het niet klopt om zich in een pad te wringen dat niet van hun is, maar weten vaak niet hoe ze hun eigen pad echt kunnen vinden. Ook zij geven op alle mogelijke manieren aan anderen (in hun job, in hun gezin, aan hun vrienden, aan de maatschappij,…), maar weten helemaal niet hoe ze aan zichzelf kunnen geven. En daardoor vloeit hun energie weg en raken ze steeds verder verwijderd van wie ze ècht zijn, en van de mensen die ze graag zien.


Het kan écht anders.

Blijf niet langer hangen in het gevoel van ‘is dit het nu’ en neem het stuur van je leven in eigen handen!

Wat levert het je op?

Dit intensief programma ondersteunt én daagt jou uit om op zoek te gaan naar jouw authentieke zelf.


• Je leert jezelf écht kennen zoals je bent (en niet zoals je denkt te moeten zijn)

• Je leert jezelf graag zien zoals je bent (en niet zoals je denkt te moeten zijn)

• Je zelfwaarde is niet langer afhankelijk van het geven aan anderen

• Je leert vertrouwen op je intuïtie waardoor jouw saboterende gedachten je niet langer tegenhouden om je dromen te realiseren

• Je voelt oprecht vertrouwen in jezelf

• Je voelt je sterk waardoor je er écht kan zijn voor anderen zonder jezelf voorbij te lopen

• Je leert voor jezelf zorgen zonder je daarvoor schuldig te voelenWaaruit bestaat het traject precies?


Deel 1: jezelf graag zien

In dit onderdeel leer je jezelf écht kennen en leer je jezelf echt graag zien. We gaan op zoek naar jouw waarden, jouw passies en jouw kwaliteiten. We verlaten ongetwijfeld jouw comfortzone want je leert ook, stap voor stap, jouw authentieke zelf te tonen aan de buitenwereld.


Deel 2: Herken je saboteurs

Net zoals ik en alle andere mensen heb jij ongetwijfeld saboterende overtuigingen die je eigenlijk niet van pas komen maar waar je moeilijk van af geraakt. We leggen jouw belemmerende overtuigingen  en gewoontes bloot en gaan op zoek naar alternatieve gedachten die jou wèl vooruit helpen.


Deel 3: Vind je levensdoel

Nu je jezelf écht kent en jezelf waardeert voor wie je bent, en je zicht heb op jouw saboteurs, is het tijd om op zoek te gaan naar jouw levensdoel: datgene wat jij te bieden hebt aan deze wereld, datgene waar jij het verschil kunt én durft te maken. Ook hier houden we het spannend want je verlaat opnieuw je comfortzone door jouw levensdoel te delen met anderen en te ervaren welke impact jij kan hebben als jij in jouw kracht staat.


Deel 4: Durf dromen

Ondertussen ben je helemaal klaar om te durven dromen. In deze module leer je wat het je oplevert om te durven dromen. Je gaat op zoek naar jouw diepste verlangens en visualiseert je dromen in jouw eigen vision board (een collage van foto’s en woorden die jouw dromen representeren). Je verlaat je comfortzone door je dromen te delen én vertaalt jouw dromen ook in concrete acties waarvoor jij je helemaal klaar voelt.


Deel 5: Geef je over aan de flow

Je hebt nu alle ingedriënten om je vol zelfvertrouwen over te geven aan de flow van het leven. Tijdens het traject ontdekken we de kracht van het universum en in dit onderdeel leer je hoe je erop kan vertrouwen dat jij datgene krijgt wat je nodig hebt, op elk moment. Je leert helemaal te leven in het nu en je open te stellen voor de oneindige kracht van het universum.

Hoe ziet dit er dan concreet uit?


 • 5 online modules inclusief video’s, transcripts en werkboeken
 • 6 uur  individuele coaching via videocall 
 • 7 online workshops (in groep) van 3u


Elk deel duurt 1 maand. Je start met de online modules waarmee je jezelf voorbereidt op de individuele coachingsessie en workshop.

Daarnaast word je lid van een besloten facebookgroep die je tussen de groepsmomenten door ondersteunt en aanmoedigt.

Dit programma verloopt helemaal online. Dit geeft jou de kans om deel te nemen, ongeacht de plaats waar je je bevindt. Geen files, geen verloren tijd om onderweg te zijn. De technologie is beschikbaar, dus gebruiken we ze!

Om ervoor te zorgen dat je volop kan deelnemen, is het uiteraard wel belangrijk dat je beschikt over een degelijke internetverbinding en een headset om storende achtergrondgeluiden te dempen.


Dit traject is iets voor jou als....


 • Je bereid bent om energie, tijd en geld te investeren in jouw geluk en persoonlijke ontwikkeling
 • Je beslist dat je écht op zoek wil naar je authentieke zelf en je eigen pad wil bewandelen
 • Je bereid bent om uit je comfortzone te komen, uiteraard omringd met de nodige ondersteuning
 • Je voelt dat je leven nu niet is wat jij wil en je klaar bent om jouw geluk in eigen handen te nemen


Dit zijn de ervaringen van andere klanten die met Kim werkten:


Liesbet Merens - Liesbet Merens KalligrafieMijn verhaal begint in mei 2017 met een wake-up call van het ergste soort. Vorig jaar moest ik afscheid nemen van mijn papa. Nadat hij ziek werd, ging hij zeer snel achteruit en stierf hij 10 dagen later. Mijn familie en ik bleven verweesd achter. Anderzijds begon ik me daardoor ook vragen te stellen over mijn eigen leven ivm mijn werk, mijn leven zonder kinderen,...

Een eerste stap deed ik door een afspraak met een loopbaanbegeleider te maken. Ik vroeg me af of mijn job als grafisch vormgever wel bij me paste. Uit die gesprekken kwam dat een job als graficus wel bij mijn talenten past. Alleen geloofde ik zelf niet zo in die talenten. Men raadde me aan om te werken aan mijn zelfvertrouwen.

De tweede stap volgde in de zomer: ik maakte een eerste afspraak met Kim. Het klikte en we konden naast dat zelfvertrouwen wel nog andere zaken tackelen.


Na verschillende sessies, begon ik op mijn nieuwe pad te wandelen, het voelde onzeker maar wel goed. Ik sleutelde aan mijn bijberoep en koos om voluit te gaan  moderne kalligrafie. Ik oefende al een dik jaar met handlettering en moderne kalligrafie en had ontdekt dat ik daar heel veel creativiteit in kwijt kan. In deze drukke tijden, kom ik ook echt tot rust als ik die pen vastneem en in de inkt dop.

Ik vertelde tijdens die coachingsessies veel over moderne kalligrafie en wat het met me deed om te oefenen en kalligraferen. Het idee groeide om mijn enthousiasme te gebruiken om de techniek aan anderen te leren. Het hielp enorm dat Kim me uitdaagde ook hierin mijn grenzen te verleggen. Ik testte al een eerste keer de inhoud van de workshop uit met mijn man en mijn nichtje, een rechts- en linkshandige vrijwilliger. In het nieuwe jaar startte ik dan met 2 uitverkochte basis-workshop voor telkens 10 personen. Wauw, het overtrof mijn verwachtingen.


Ik leerde in het afgelopen half jaar ook dat verdriet en blijheid ook naast elkaar er kunnen zijn. Als ik nu stilsta wat er de voorbije jaren op mijn pad gepasseerd is, is dat wel heel wat. Maar ik heb wel voor het eerst het gevoel dat ik terug de juiste weg gevonden heb. Ik ben zelf graag creatief bezig en nu kan ik mensen bij elkaar brengen die dat ook graag doen. Ik kan hen iets leren en inspireren, maar geloof me, ik leer ook elke keer van hen.Ellena Crokaert:

Ik startte met coaching bij Kim omdat ik op zoek was naar het aanpakken van de pijn die ik al jaren voelde. Niets ging nog. Werken lukte niet meer en dat al 3 jaar op rij. De band met mijn kinderen en man was vertroebeld. Ik was ongelukkig door het verleden en het heden. De omstandigheden waarin ik me bevond speelden hier een grote rol in. Maar ik voelde me verteerd door boosheid tegenover mezelf want het is mijn verantwoordelijkheid me hier niet door te laten neerhalen en verder te gaan met mijn leven.

Ik moest gelukkig zijn want ik had alles wat mijn hartje begeerde. Maar toch voelde het niet zou. Ik wilde antwoord op al mijn vragen waarom ik me niet gelukkig voelde. Wat ik absoluut wilde was rust en gelukkig zijn. Ik wilde me niet meer ongelukkig voelen.

Vandaag heb ik zo goed als alles bereikt door het harde werken tijdens en tussen de coachingsessies. Het is een heel intensieve periode geweest. Vandaag weet ik wie ik ben. Ik bande alle mensen die me kwetsen uit mijn leven en er zijn nieuwe mensen op mijn pad gekomen. Het sociaal leven komt weer op gang. De band met mijn gezin is volledig hersteld. Er is geen schuldgevoel meer. Kortom ik ben gelukkig en de rust is weergekeerd.

Ik mag zijn wie ik ben en ik sta er nog altijd versteld van dat er mensen bestaan die me wel liefhebben. Mijn volgende uitdaging is vanuit waar ik nu sta ook mijn professionele leven af te stemmen op wie ik echt ben. Dit blijft spannend, maar ik voel wel dat ik op het juiste pad ben en verdere coaching zal me ook daarin ondersteunen.

Wil jij onderzoeken of het traject 'Op reis naar jezelf' datgene is wat jij nodig hebt?
Plan dan nu je gratis en vrijblijvend take-off gesprek in!

Veelgestelde vragen

Hoe zeker ben ik dat ik het resultaat haal waar ik naar op zoek ben als ik deze investering doe?

Ik kan je niet op voorhand zeggen waar jij exact zal uitkomen. Dit is immers een zeer persoonlijk proces dat voor iedereen anders verloopt. Ik kan je wel garanderen dat als jij je oprecht engageert voor het traject, je vooruitgang zal maken en zal groeien. Daarnaast krijg je de garantie van mij dat ik heel eerlijk met je ben als ik merk dat je dingen uit de weg gaat of vermijd en daardoor je eigen groeikansen in de weg staat.


Ik vind het niet gemakkelijk om in groep dingen te doen, is dat wel iets voor mij?

Voor heel wat mensen is het niet evident om persoonlijke dingen te delen in groep. Dit traject heeft dan ook als doel om je te helpen groeien in het omarmen van jezelf waardoor je ook veel makkelijker je echte zelf zal tonen aan anderen. Je krijgt in dit traject de kans om hier stap voor stap in te groeien, met de ondersteuning van mezelf én van je groepsgenoten die in dezelfde situatie zitten. Het gaat bovendien om een kleine groep van maximaal 10 personen.


Ik heb een burn-out en heb weinig energie, gaat dit traject niet teveel zijn voor mij?

Als jij je herkent in de problemen aan de start van dit document, is dit hoogstwaarschijnlijk minstens een deel van de oorzaak van jouw burn-out. Om echt helemaal te herstellen en herval te vermijden, is het dan ook belangrijk om deze oorzaak aan te pakken. Daarnaast is het natuurlijk wel zo dat je over de nodige energie moet beschikken om deel te nemen. Als je hierover twijfelt, neem dan gerust contact met me op en dan kijk ik samen met jou wat voor jou de beste optie is.


Hoe ben ik zeker dat dit iets voor mij is?

Ik vind het zelf heel erg belangrijk dat jij enkel met dit traject start als dit echt is waar jij naar op zoek bent. Voor je echt instapt, start ik daarom altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek dat als doel heeft om samen met jou te bekijken wat jij echt nodig hebt. Als we vaststellen dat dit traject niet tegemoet komt aan jouw noden, ga ik samen met jou op zoek naar waar jij wel verder geholpen kan worden.Interesse?

Heb je het gevoel dat dit iets voor jou is? Wil je graag deelnemen aan dit intensieve traject en op zoek gaan naar wij jij écht bent en de allerbeste versie van jezelf aan de wereld laten zien? Heb je nog vragen?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende take-off sessie aan en ik ga met plezier met jou op zoek naar wat voor jou de beste volgende stap is!

Copyright @ All Rights Reserved